Conferinţa Reforma UE și viitoarea perspectivă multianuală. Noi priorități, noi obiective? Provocări pentru țările din Europa Centrală și de Est

7 decembrie 2016 – Institutul European din România (IER), în parteneriat cu Ambasada Republicii Polone la București, a organizat conferinţa cu tema Reforma UE și viitoarea perspectivă multianuală. Noi priorități, noi obiective? Provocări pentru țările din Europa Centrală și de Est”.

La eveniment au participat reprezentanţi oficiali din România și din alte state membre ale Uniunii Europene, precum şi reputaţi experţi şi analişti specializaţi în domeniul afacerilor europene. Agenda conferinței a fost structurată în trei sesiuni, respectiv: (1) Reforma UE și viitoarea perspectivă multianuală. Noi priorități, noi obiective? Provocări pentru țările din Europa Centrală și de Est; (2) Evaluare interimară și provocări pentru viitoarea perspectivă multianuală. Perspectiva României; (3) Evaluare interimară și provocări pentru viitoarea perspectivă multianuală. Perspectiva țărilor din Grupul de la Vișegrad.

În finalul evenimentului a avut loc festivitatea de decernare a Premiilor de Excelenţă IER pentru promovarea spiritului şi valorilor europene, ediţia a VII-a. În acest an, ne-am propus să aducem în atenția publicului interesat de domeniul afacerilor europene școlile și liceele din România cu rezultate deosebite în proiectul ”Școala Europeană” și Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, promotorul și coordonatorul acestui proiect. Școlile și liceele care au fost premiate sunt: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea, Colegiul Economic Buzău, judeţul Buzău, Colegiul Economic “Ion Ghica” Târgovişte, Școala cu clasele I-VIII “Andrei Șaguna” Deva, Colegiul Național “Mihai Eminescu” Baia Mare, Colegiul Naţional “O. Goga” Sibiu, judeţul Sibiu, Liceul “Ştefan Procopiu” Vaslui, județul Vaslui.

Prezentări în cadrul conferinței:

Sari la conținut