Director general

Oana-Mihaela Mocanu
Director general
telefon interior: 110
ier[at]ier.gov.ro

Oana-Mihaela Mocanu este director general al Institutului European din România începând cu data de 23 aprilie 2020. În perioada 30 iulie 2019 – 22 aprilie 2020 a fost director general interimar al IER. Absolventă a Facultății de Relații Economice Internaționale, ASE București, a obținut titlul de Doctor în economie, specializarea relații economice internaționale, în anul 2010, având ca temă doctorală politica europeană de vecinătate. Programul intensiv de trei luni de cursuri postuniversitare în domeniul studiilor europene contemporane, efectuat la Universitatea din Birmingham – European Research Institute, a contribuit la aprofundarea cunoștințelor sale în domeniul politicilor şi instituțiilor europene. De asemenea, a participat la o serie de ateliere de lucru și stagii de pregătire în domeniul cercetării europene la Florența, Maastricht, Bruxelles. Este membră a Asociației Bursierilor Chevening, Consiliul Britanic, respectiv a Seminarului de la Salzburg, Austria.

Și-a început activitatea în cadrul Institutului European din România în anul 2000. A fost expert/coordonator de proiect în cadrul Serviciului de Analiză și Studii Europene, iar mai apoi a coordonat activitatea Biroului Studii și Analize, fiind direct responsabilă de domeniul cercetării și al apariției publicațiilor de profil. Din octombrie 2002 până în ianuarie 2022 a fost redactor-șef al revistei științifice a IER – Romanian Journal of European Affairs, iar în prezent este directorul publicației. În perioada septembrie 2011 – iulie 2019 a coordonat realizarea Newsletter-ului IER, în calitate de redactor-șef.

Are experiență în cercetare (inclusiv în activitatea derulată în cadrul Institutului de Economie Mondială al Academiei Române în primii ani după absolvirea facultății – 1998-2000), precum și experiență în management de proiect, coordonând de-a lungul timpului mai multe proiecte de cercetare și comunicare în afaceri europene.

Sari la conținut