Semnal editorial: EUCO Debrief (acțiune climatică, migrație, securitate ș.a.)

TEPSA, rețea de cercetare transeuropeană în domeniul afacerilor europene, a publicat recent un material de tip debrief ca răspuns la concluziile adoptate de către Consiliul European. Cu această ocazie, au fost invitați să contribuie cu opinii experți de la mai multe institute de cercetare partenere. Prin materialele redactate, s-a urmărit furnizarea unor răspunsuri privind negocierile din cadrul Consiliului European pe diverse problematici.

Astfel, Institutul European din România a prezentat prin intermediul experților Serviciului Studii Europene opinii referitoare la următoarele teme: valoarea adăugată a busolei strategice europene (Ionuț-Mircea Marcu), relațiile UE-NATO și elemente cheie ale procesului decizional european (Mihaela-Adriana Pădureanu și Ana-Maria Andreea Anghelescu), respectiv reforma migrației și a politicii de azil (Mihai Sebe).

Materialul include un cuvânt înainte, semnat de Jim Cloos, secretar general TEPSA și o serie de concluzii prezentate de Wolfgang Wessels, profesor în cadrul Universității din Köln.

Materialul a fost elaborat în cursul lunii februarie și a fost publicat în data de 23 februarie 2022, fiind disponibil în limba engleză aici.

Sari la conținut