Reluarea Programului de pregătire a funcționarilor publici din administrația centrală implicați în derularea Președinției la Consiliul UE – trimestrul I 2018

În anul 2018 va continua Programul de pregătire a angajaților administrației publice implicati in derularea Președinției Romaniei la Consiliul UE.

Programul debutează în luna februarie a.c., grupul tinta vizat fiind format din acele persoane care nu au putut participa la cursurile organizate de IER în cursul trimestrului IV 2017. Modulul va include cursuri de limba engleză, punându-se accent pe partea de negociere în cadrul grupurilor de lucru si cursuri cu tematică europeană: „Instituțiile UE”, „Sistemul juridic al UE”, „Politicile UE” (economice și externe), „Procesul decizional al UE”. Cursurile se vor desfasura in cadrul IER.

În partea a doua a programului, estimata a se desfășura in lunile februarie – martie 2018, vor fi incluse cursuri de limba engleza si un număr de cursuri de specialitate din domeniul afacerilor europene. Grupul tinta vizat va fi format din functionati publici nominalizați pentru poziția de Președinte și Vice-Președinte al grupurilor de lucru și responsabilii de dosar.

Pentru a putea organiza toate aceste cursuri, IER va colabora și în 2018 cu formatori din mediul academic.

Sari la conținut