EuranetPlus 2017-2019

Proiectul ”EuranetPlus” este un proiect de coproducții radiofonice internaționale prin care s-au produs și difuzat, în perioada 2017-2019 emisiuni, cu tematică europeană, cu finanțare de la Direcția Generală Rețele de Comunicare, Conținut şi Tehnologie a Comisiei Europene.

În cadrul acestui proiect, conform acordului de parteneriat, IER, în calitate de partener al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), a publicat săptămânal pe site-ul său minimum cinci articole pe teme europene, realizate de SRR (RRI) în cadrul proiectului editorial EuranetPlus, cu link către articolul preluat și a transmis către SRR (RRI), săptămânal, link-urile pentru minimum două articole pe teme europene, în vederea publicării pe site-ul partenerului.

Activitățile au constat în primirea, prelucrarea și postarea articolelor pe teme europene lucrate de redactorii Radio România Internațional pe site-ul IER. Concomitent, experții IER au lucrat, prelucrat și trimis către Radio România Internațional materiale pe teme europene legate de evenimentele organizate de institut, participări la conferințe internaționale, lansări de studii, implementarea activităților din cadrul proiectului CIED, precum și articole de informare privind publicarea unor materiale cu conținut juridic referitoare la drepturile cetățenilor europeni.

Articolele trimise de experții IER pot fi accesate pe această pagină.

Conținutul creat în cadrul proiectului a fost postat pe site-urile Radio România Internațional, meniul EuranetPlus, pe Facebook și pe Twitter.

În cadrul acestui parteneriat, IER a trimis către SRR (RRI) 140 articole care au fost publicate pe site-ul partenerului și a primit spre publicare peste 270 de articole redactate de către RRI.

Societatea Română de Radiodifuziune a primit Premiul de Excelență, în 2014, din partea Institutului European din România pentru promovarea valorilor europene.

Sari la conținut