NATO – 15 ani de la prima extindere spre Est

12 martie 2014 – Universitatea Româno-Americană (URA) din Bucureşti şi Ambasada Republicii Polone în România, cu sprijinul Institutului European din România (IER), au organizat în data de 12 martie 2014 dezbaterea cu tema: NATO – 15 ani de la prima extindere spre Est.

La eveniment au participat E.S. Marek Szczygieł, Ambasadorul Republicii Polone în România, domnul Mircea Geoană, Senator, Preşedintele Institutului Aspen România, domnul Leonard Orban, Preşedintele Consiliului de Administraţie al IER, fost Comisar european şi Ministru al afacerilor europene, domnul Ovidiu Folcuţ, Prof.univ.dr., Rector al URA. Dezbaterea a fost moderată de doamna Gabriela Drăgan, Prof.univ.dr., Decan al Facultăţii de Studii Economice Europene, URA, Director General al IER.

Organizat chiar în ziua aniversării a 15 ani de la aderarea Republicii Polone la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), evenimentul şi-a propus să aducă în atenţia publicului tânăr (reprezentat, în principal, de studenţi, masteranzi şi doctoranzi din cadrul URA) provocările cu care se confruntă Alianţa Nord –Atlantică în contextul summit-ului din septembrie 2014 de la Newport din Marea Britanie.

Sari la conținut