Introducere în afaceri europene – online

Data început: 10/05/2021

Data sfârșit: 15/05/2021

Număr participanți: 30 / 30

Preț integral: 0 lei

Preț anticipat: 0 lei

Data limită înscriere: 10/05/2021

Data limită plată anticipată:

Obiectivele cursului

Cursul are ca obiectiv dobândirea de către participanți a unor cunoștințe de bază legate de Uniunea Europeană și de apartenența României la aceasta. La sfârșitul cursului, participanții vor deține cunoștințe esențiale cu privire la valorile și dezvoltarea UE, la arhitectura instituțional-decizională a Uniunii și la locul României în cadrul UE, precum și la provocările cu care se confruntă Uniunea astăzi.

Cui se adresează

Programul se adresează în special angajaților din administrația publică (centrală și locală) cu responsabilitați în domeniul afacerilor europene, dar și altor categorii socio-profesionale care doresc sa dobândească o pregătire generală și o privire de ansamblu actualizată asupra problematicilor europene.

Diploma de absolvire

Programul de formare se va finaliza cu un Certificat de participare eliberat de Institutul European din România. Eliberarea Certificatului este condiționată de o frecvență de minim 70 % din durata programului de formare.

*Selecția participanților la cursurile gratuite se va face pe principiul „primul venit, primul servit” în limita locurilor disponibile pentru fiecare curs. Pentru asigurarea unei reprezentativități cât mai mari, nu vor putea fi selectate mai mult de 2 persoane de la o singură organizație pentru participarea la cursurile gratuite. În cazul în care mai mult de 2 persoane din cadrul aceleiași organizații se înscriu la aceste cursuri, organizatorii vor analiza în ce măsură există locuri disponibile, fără a afecta șansele de a beneficia de instruire ale altor organizații eligibile/selectate.

ATENȚIE!!!! Cursul se desfășoară inclusiv într-o zi de sâmbătă (15 mai). Totodată, deși orele între care acest curs este organizat sunt, în mod tipic, 10.00 – 13.15, în datele de 12 și 13 mai 2021 cursul va fi organizat între orele 17.30 – 20.45! Nu vă înscrieți dacă programul dumneavoastră nu vă va permite să participați în zilele și la orele anunțate!


Tematica provizorie:

 • Ideea europeană. Obiectivele și valorile UE
 • Construcția europeană. Tratatele
 • Instituțiile UE și procesul decizional
 • Politicile Uniunii Europene
 • Administrarea afacerilor europene
 • România în UE
 • Provocări economice și sociale
 • Provocări pentru România
 • Provocări de securitate
 • Provocări de securitate

Locul desfășurării
Cursul se desfășoară prin intermediul platformei Zoom, zilnic între orele 10.00 – 13.15, exceptând datele de 12 și 13 mai când se desfășoară între orele 17.30 și 20.45. Link-ul și parola de acces vor fi transmise în pre-ziua cursului tuturor persoanelor înscrise.


dna Luciana Ghica

dna Maria Popescu

dna Antonia Colibășanu

dl Adriean Pârlog


Programul este subvenționat din bugetul IER.


Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul de mai jos. Vă rugăm să țineți cont de faptul că în acest moment sistemul nu permite transmiterea unei notificări care să confirme automat înscrierea. Daca această confirmare este necesară, trimiteți un e-mail la formare@ier.gov.ro pentru a o primi.

În decizia de participare vă rugăm să țineți cont de programul anunțat al cursului:

 • Luni, 10 mai 2021 – 10.00 – 13.15
 • Marți, 11 mai 2021 – 10.00 – 13.15
 • Miercuri, 12 mai 2021 – 17.30 – 20.45
 • Joi, 13 mai 2021 – 17.30 – 20.45
 • Vineri, 14 mai 2021 – 10.00 – 13.15
 • Sâmbătă, 15 mai 2021 – 10.00 – 13.15
Formular înscriere

Ne pare rău, nu mai există locuri disponibile la acest curs.


În cazul în care IER anulează și, pe cale de consecință, reprogramează programul de formare profesională, anunță beneficiarul imediat asupra acestei situații precum și asupra datei de începere a următoarei sesiuni a programului de formare profesională și, în funcție de solicitarea beneficiarului, poate înscrie beneficiarul la următoarea sesiune a programului de formare profesională.

Dacă, din motive obiective, nu mai puteți participa la cursul la care v-ați înscris, vă rugăm să ne anunțați cu celeritate, pentru a face posibilă participarea celor aflați pe lista de așteptare.


Pentru informații suplimentare cu privire la acest curs sau pentru înscriere, persoana de contact este:
Monica Ingeaua
e-mail: formare@ier.gov.ro

Sari la conținut