Introducere în afaceri europene – online

Data început: 19/09/2022

Data sfârșit: 24/09/2022

Număr participanți: 30 / 30

Preț integral: 0 lei

Preț anticipat: 0 lei

Data limită înscriere: 16/09/2022

Data limită plată anticipată:

Obiectivele cursului

Cursul are ca obiectiv dobândirea de către participanți a unor cunoștințe de bază legate de Uniunea Europeană și de apartenența României la aceasta. La sfârșitul cursului, participanții vor deține cunoștințe esențiale cu privire la valorile și dezvoltarea UE, la arhitectura instituțional-decizională a Uniunii și la locul României în cadrul UE, precum și la provocările cu care se confruntă Uniunea astăzi.

Cui se adresează

Programul se adresează în special angajaților din administrația publică (centrală și locală) cu responsabilitați în domeniul afacerilor europene, dar și altor categorii socio-profesionale care doresc sa dobândească o pregătire generală și o privire de ansamblu actualizată asupra problematicii afacerilor europene.

În situația în care doriți organizarea unui CURS INDIVIDUALIZAT în afaceri europene pentru instituția/organizația dvs., vă rugăm să ne contactați în acest sens la adresa formare@ier.gov.ro

Certificare

Programul de formare se va finaliza cu un Certificat de participare eliberat de Institutul European din România. Eliberarea Certificatului este condiționată de o frecvență de minim 70 % din durata programului de formare.

*Selecția participanților la cursurile gratuite se va face pe principiul „primul înscris, primul participant”, în limita locurilor disponibile, conform Procedurii interne, pentru fiecare sesiune de curs . Pentru asigurarea unei reprezentativități cât mai mari, nu vor putea fi selectate mai mult de 2 persoane de la o singură organizație pentru participarea la cursurile gratuite. În cazul în care mai mult de 2 persoane din cadrul aceleiași organizații se înscriu la aceste cursuri, organizatorii vor analiza în ce măsură există locuri disponibile, fără a afecta șansele de a beneficia de instruire ale altor organizații eligibile/selectate.

ATENȚIE!!!! Cursul se desfășoară pe parcursul a 6 zile. Vă rugăm să nu vă înscrieți sau, ulterior înscrierii, să ne anunțați cu celeritate în cazul în care programul dumneavoastră nu vă va permite să participați în zilele și la orele anunțate pentru a nu ocupa locul altui participant. Persoanele care se înscriu și, ulterior, fără a ne anunța în prealabil, cu maxim 3 zile lucrătoare înainte de începerea sesiunii, nu se mai prezintă la curs, își vor pierde dreptul de „primul înscris, primul participant” la cursurile IER subvenționate.

Pentru înscriere, vă rugăm să accesați, imediat mai jos, butonul Procedură înscriere.


Tematica preconizată:

 • Ideea europeană. Obiectivele și valorile UE
 • Construcția europeană. Tratatele
 • Instituțiile UE și procesul decizional
 • Politicile Uniunii Europene
 • Administrarea afacerilor europene
 • România în UE
 • Provocări economice și sociale
 • Provocări pentru România
 • Provocări de securitate

Locul desfășurării
Cursul se desfășoară prin intermediul platformei Zoom, zilnic (19-24 septembrie), în intervalul orar 16:30 – 19:45 (19 septembrie) și 09:30 – 12:45 (20-24 septembrie, sâmbătă). Link-ul și parola de acces vor fi transmise cel mai târziu în pre-ziua cursului tuturor persoanelor care au confirmat final înscrierea.


dna Luciana GHICA – Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București

dna Maria POPESCU – Facultatea de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice

dna Antonia COLIBĂȘANU – Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, Școala Națională de Studii Politice și Administrative

dl Adriean PÂRLOG – Centrul de Studii Globale, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu


Programul este subvenționat din bugetul IER.


Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul de mai jos. Vă rugăm să țineți cont de faptul că în acest moment sistemul nu permite transmiterea unei notificări care să confirme automat înscrierea. Daca această confirmare a înscrierii la curs pe site este necesară, trimiteți o solicitare pe mail la adresa formare@ier.gov.ro 

În decizia de participare vă rugăm să țineți cont de programul orar anunțat al cursului:

 • Luni, 19 septembrie 2022 – 16:30 – 19:45
 • Marți, 20 septembrie 2022 – 09:30 – 12:45
 • Miercuri, 21 septembrie 2022 – 09:30 – 12:45
 • Joi, 22 septembrie 2022 – 09:30 – 12:45
 • Vineri, 23 septembrie 2022 – 09:30 – 12:45
 • Sămbătă, 24 septembrie 2022 – 09:30 – 12:45

ATENȚIE! Vă rugăm să completați numele așa cum apare acesta în Cartea de identitate și să folosiți diacritice (ă, â, î, ș, ț) acolo unde este cazul peste tot în Formular.

Formular înscriere

Ne pare rău, nu mai există locuri disponibile la acest curs.


În cazul în care IER anulează sau reprogramează sesiunea de formare profesională, vom anunța beneficiarii imediat asupra acestei situații precum și asupra datei de începere a următoarei sesiuni. În funcție de solicitarea beneficiarilor, aceștia pot rămâne înscriși pentru următoarea sesiune a aceluiași curs.

Dacă, din motive obiective, nu mai puteți participa la cursul la care v-ați înscris, vă rugăm să ne anunțați cu celeritate, pentru a face posibilă participarea celor aflați pe lista de așteptare.


Pentru informații suplimentare cu privire la acest curs sau pentru înscriere, persoana de contact este:
dna Raluca POPESCU

tel. 021-3142696, int. 112
e-mail: formare@ier.gov.ro

Sari la conținut