Un nou ciclu al proiectului editorial EuranetPlus

Radio România, serviciul public, participă în perioada octombrie 2019 – decembrie 2021 la un nou ciclu al proiectului editorial EuranetPlus, cu finanţare de la Comisia Europeană (DG Connect). Proiectul este o continuare a proiectelor similare derulate în perioada 2008-2019, sub denumirea European Radio Project (ERP)/Euranet, ulterior EuranetPlus, prin care au fost produse şi difuzate emisiuni şi rubrici on air şi online cu tematică europeană, în diferite limbi ale Uniunii Europene.

La noul ciclu al proiectului participă Radio România Actualităţi, Antena Satelor, Studiourile Teritoriale ale Radio România şi Radio România Internaţional, cu o producţie on air de 47,5 de minute pe săptămână şi articole realizate special pentru online, dar şi Radio România Cultural, cu un podcast de 5 minute săptămânal.

O parte din conţinuturile editoriale produse în cadrul proiectului sunt redifuzate sau republicate de partenerii Radio România, printre care se numără și Institutul European din România (IER). În cadrul proiectului, IER va publica știri pe teme europene create în cadrul proiectului pe site-ul său și în social media. Radio România Internațional va publica săptămânal cel puțin un articol pe teme europene având la bază activitățile Institutului.

Sari la conținut