Semnal editorial: Schimbările climatice și viitorul Europei: opinii din capitale (2023)

Institutul European din România anunță publicarea celei de-a 5-a ediții din seria de cărți „Viitorul Europei: opinii din capitale”, proiect editorial emblematic coordonat de TEPSA*. Volumul colectiv din 2023, coordonat de Michael Kaeding, Johannes Pollak și Paul Schmidt, se concentrează pe tematica schimbărilor climatice. Acesta include perspective naționale (atât din statele membre, cât și din țările din vecinătatea UE) cu privire la ambițiile și acțiunile lor climatice. Prezentarea cărții poate fi accesată aici.

Peste 50 de autori din 39 de state europene au elaborat capitolele naționale și au formulat o serie de recomandări cu privire la abordarea țării lor față de schimbările climatice. Capitolul despre România a fost scris de Eliza Vaș și Mihai Sebe, de la Serviciul Studii Europene, Institutul European din România. În lucrarea lor, autorii au atras atenția asupra necesității de a contribui la obiective europene ambițioase ținând cont de vulnerabilitățile sectoriale adânc înrădăcinate.

Cartea a fost publicată de Springer și poate fi achiziționată de aici.

*TEPSA reprezintă acronimul pentru Trans European Policy Studies Association, fiind prima rețea de cercetare transeuropeană în domeniul afacerilor europene. Institutul European din România a primit calitatea de membru cu drepturi depline în 2021, contribuind de atunci și până în prezent cu o serie de materiale de cercetare pe diferite teme.

Sari la conținut