Semnal editorial: Extinderea și viitorul Europei (2024)

Institutul European din România anunță publicarea celei de-a 6-a ediții din seria de cărți „Viitorul Europei: opinii din capitale”, proiect editorial emblematic coordonat de TEPSA*. Volumul colectiv din 2024, coordonat de Michael Kaeding, Johannes Pollak și Paul Schmidt, se concentrează pe tematica extinderii Uniunii Europene. Acesta include perspective naționale (atât din statele membre, cât și din țările din vecinătatea UE) cu privire la modul în care este perceput procesul extinderii UE în contextul schimbărilor geopolitice generate de agresiunea militară rusă asupra Ucrainei.

Capitolele naționale au fost elaborate de 60 de autori din 41 de state europene, care au formulat și o serie de recomandări cu privire la abordarea țării lor față de viitorul politicii de extindere. Capitolul despre România a fost scris de Mihai Sebe, șef Serviciul Afaceri Europene și Eliza Vaș, coordonator Compartimentul Studii, Institutul European din România. În lucrarea lor, autorii au evidențiat sprijinul constant al României pentru extinderea Uniunii Europene și au recomandat promovarea acestui proces ca investiție în susținerea valorilor europene.

Cartea a fost publicată de Springer și poate fi achiziționată de aici.

*TEPSA reprezintă acronimul pentru Trans European Policy Studies Association, fiind prima rețea de cercetare transeuropeană în domeniul afacerilor europene. Institutul European din România a primit calitatea de membru cu drepturi depline în 2021, contribuind de atunci și până în prezent cu o serie de materiale de cercetare pe diferite teme.

Sari la conținut