Olimpiada Solidarității, organizată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și finanțată parțial de către Ministerul Afacerilor Externe prin programul RoAID (implementat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Biroul Regional pentru Europa și Asia Centrală), invită profesorii din învățământul primar să se înscrie împreună cu clasele lor în concurs. Tema concursului este legată de solidaritatea internațională: Cine sunt ceilalți oameni care trăiesc pe glob? Ce fac ei? Cum este viața lor de zi cu zi? Suntem curioși să aflăm mai multe despre ei? De ce? Cum se va desfășura concursul? 1. Concursul este destinat claselor I-IV de pe întreg teritoriul României. 2. Profesorii din învățământul primar își înscriu clasa la Olimpiadă, completând formularul disponibil AICI. 3. Odată ce au primit confirmarea înscrierii de la organizatori, vor derula activități împreună cu clasa, pe tema menționată mai sus, din care să rezulte unul sau mai multe produse pe care să le trimită pentru a fi jurizate de către organizatori. 4. Produsele înscrise în concurs trebuie să exprime un mesaj cu privire la solidaritatea internațională. Acestea pot fi extrem de diverse: fotografii, desene, picturi, colaje, filmulețe (filmate chiar și cu telefonul mobil), scrisori, compuneri, poezii, melodii etc. În curajăm profesorii și clasele înscrise să fie cât mai creativi! 5. Odată finalizat, profesorii vor trimite produsul ales împreună cu clasa către organizatori, prin email sau prin poștă (dacă este vorba de un produs fizic – desene, colaje) până cel târziu la data de 27 martie 2017, ora 14. 6. Organizatorii jurizează produsele primite și anunță câștigătorii. Premiul cel mare va consta într-o ședintă foto pentru întreaga clasă, realizată de un fotograf profesionist. Fiecare clasă participantă (care a trimis un produs către organizatori) va primi diplome de participare și premii simbolice pentru fiecare elev din clasă, iar profesorii care participă la concurs împreună cu clasele lor vor primi adeverințe care atestă implicarea lor. Pentru informații suplimentare: Iuliana Rada – telefon 0749.088.805 sau 021.310.01.77/81/82/83, email iuliana.rada@fdsc.ro.

Institutul European din România (IER) și Centrul de Informare Europe Direct Bucureşti au organizat în data de 10 martie 2017 dezbaterea cu tema ”Europa tinerilor, tinerii Europei! #RO10@UE și #ERASMUS30”.

Evenimentul face parte din campania de dezbateri publice menite să încurajeze reflecția asupra priorităților Președinției române a Consiliului UE din 2019, creând totodată oportunitatea marcării a două importante momente aniversare ale anului 2017, atât la nivel național, cât și la nivel european, respectiv aniversarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană (UE) și aniversarea a 30 de ani de existență și implementare a programului Erasmus. Recunoscut ca fiind cel mai de succes program al UE, programul Erasmus+ constituie un exemplu concret de impact pozitiv al integrării europene și de recunoaștere internațională. Aceste momente festive reprezintă ocazia ideală de a reflecta asupra a ceea ce așteaptă fiecare dintre noi de la Europa, dar și unul în care să reflectăm asupra viitorului Europei, a unei Europe pe care o putem construi împreună.

Au participat reprezentanți ai Guvernului României, ai Comisiei Europene la București, precum și reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor cu reprezentativitate pentru temele supuse dezbaterii, tineri beneficiari de burse Erasmus etc.

Foto 

Sinteza evenimentului

Monitorizarea aparițiilor în presă

Sari la conținut