Institutul European din România – Drept la replică

Cu referire la informația care circulă în mediul online cu privire la finanțarea și publicarea volumului Războiul din Ucraina. Un conflict regional cu efecte globale, Institutul European din România (IER) face următoarele precizări:

Volumul menționat nu a fost publicat și/sau finanțat de Institutul European din România (IER). În fapt, volumul a apărut în luna decembrie 2022 la Editura Institutul European din Iași (https://www.euroinst.ro/contact.php).

Menționăm faptul că IER nu are nicio relație instituțională cu editura menționată, acorduri de colaborare și/sau parteneriate. IER și Editura Institutul European sunt două instituții distincte, cu obiect de activitate diferit, iar faptul că există o asemănare în denumirea instituțională a celor două nu contravine legislației în vigoare.

Reamintim faptul că IER este instituție publică aflată în coordonarea Ministerului Afacerilor Externe, este organizat și funcționează în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr.15/1998, cu modificările și completările ulterioare.

Misiunea IER este de a furniza expertiză în domeniul afacerilor europene administraţiei publice, mediului de afaceri, partenerilor sociali şi societăţii civile.

IER are sediul în București și nu are filiale regionale pe teritoriul României sau în străinătate.

Pentru informații suplimentare privind activităţile specifice desfășurate de institut, vă rugăm să accesați http://ier.gov.ro/.

Persoană de contact:

Florentina Costache, Şef serviciu Comunicare, tel. 021 314.26.96 (97), e-mail  florentina.costache@ier.gov.ro

Comunicat de presă

Sari la conținut