Ghidul privind art. 14 din Convenția Europeană a drepturilor omului și art. 1 din Protocolul nr. 12 la Convenție: Interzicerea discriminării

Serviciul Coordonare Traduceri continuă și în acest an să publice pe pagina sa de internet traduceri în limba română din seria ghidurilor de jurisprudență, aducând de această dată în atenția publicului interesat de subiect traducerea revizuită a celei mai recente versiuni a Ghidului privind art. 14 din Convenția Europeană a drepturilor omului și art. 1 din Protocolul nr. 12 la Convenție – Interzicerea discriminării.

Ghidul, care analizează și rezumă jurisprudența referitoare la art. 14 din Convenție și art. 1 din Protocolul nr. 12 la Convenția europeană a drepturilor omului, face parte din seria sus-amintită Ghiduri privind jurisprudența, publicată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu scopul de a informa practicienii din domeniul dreptului cu privire la hotărârile și deciziile fundamentale pronunțate de aceasta. Institutul European din România publică această traducere, care reprezintă responsabilitatea sa exclusivă, cu acordul Consiliului Europei și al Curții Europene a Drepturilor Omului.

Protecția împotriva discriminării în exercitarea drepturilor prevăzute în Convenție este consacrată prin art. 14 din Convenție, această protecție fiind completată de art. 1 din Protocolul nr. 12 la Convenție, care interzice într-un mod mai general discriminarea în exercitarea oricărui drept prevăzut de lege.

Invităm toți cititorii interesați de acest subiect să îl parcurgă.

Sari la conținut