Ghidul privind art. 10 din Convenția europeană a drepturilor omului – Libertatea de exprimare

Un nou ghid privind jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului a fost redactat de Direcția Jurisconsultului Curții, cu privire la aplicarea articolului 10, referitor la un drept fundamental al omului și anume dreptul la libertatea de exprimare.

Dacă în primele trei capitole ale Ghidului, aflăm care sunt condițiile de admisibilitate și etapele examinării judecătorești în cauzele având ca temei juridic art. 10, de la capitolul IV până la capitolul XV se prezintă subiecte extrem de actuale precum: limitele permise libertății de exprimare în domeniul jurnalismului, Internetului, al hyperlinkurilor sau care este libertatea de exprimare pentru actorii principali din domeniul judiciar: magistrați și avocați.

Puteți consulta textul integral al Ghidului privind art. 10 din Convenția europeană a drepturilor omului, tradus și revizuit în limba română de Serviciul Coordonare Traduceri al Institutului European din România pe pagina noastră de Internet, în secțiunea dedicată.

Sursă foto: https://www.voxpol.eu/the-challenge-of-drawing-a-line-between-objectionable-material-and-freedom-of-expression-online/.

Sari la conținut