Europa noastră: 7 producţii sprijinite de programul MEDIA, prezentate la Festivalul de Film de la Veneţia

Luana Pleşea, 6 septembrie 2018

Programul ediţiei cu numărul 75 a Festivalului de Film de la Veneţia, care se va încheia pe 8 septembrie, include şi şapte producţii susţinute de Europa Creativă – MEDIA, programul UE care sprijină industria europeană a audiovizualului. Are detalii Luana Pleşea.

Trei dintre aceste filme se află pe lista scurtă a competiţiei pentru Leul de Aur: „Capri Revolution”, regia Mario Martone, producţie Italia-Franţa, „Never Look Away”, regia Florian Henckel von Donnersmarck, Germania şi „Sunset”, în regia lui László Nemes, producţie Ungaria-Franţa, ce are în distribuţie şi actorii români: Vlad Ivanov, Levente Molnar şi Levente Orban. Competiţia Orizzonti, dedicată celor mai recente tendinţe din cinematografia internaţională, prezintă un alt film susţinut de programul MEDIA – „The day I lost my shadow”, o producţie Syria-Liban-Franţa-Qatar. De asemenea, noul serial de televiziune, „My brilliant friend”, producţie Italia-Belgia sprijinită de programul MEDIA, prezintă în premieră în festival primele două episoade.

Cele şapte filme prezente la Veneţia au primit o finanţare totală de aproximativ 1 225 000 de euro.

Comisia Europeană a organizat, pe marginea Festivalului de Film de la Veneţia, şi o nouă ediţie a European Film Forum, cu tema “Creating the buzz around movies: Promotion, Festivals and MEDIA after 2020”.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Radio România Internațional.

 

Sursa foto: https://www.media-romania.eu/

Sari la conținut