Dezbatere: „România educată pentru o Europă a viitorului”

Institutul European din România, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, organizează marți, 26 octombrie 2021, între orele 11:00 – 12:30, dezbaterea cu tema România educată pentru o Europă a viitorului (format online – Zoom).

Evenimentul este înscris în seria dedicată Conferinței privind viitorul Europei și își propune o analiză a modului în care sistemul educațional național poate crea competențe în armonie cu piața de muncă a viitorului.

Context: Accelerarea tranziției digitale și a utilizării noilor tehnologii va necesita o adaptare rapidă a economiei și, implicit, va genera locuri de muncă pentru care vor fi necesare competențe specifice. Impactul va fi transversal, cu efect dincolo de sectorul IT. La nivel național, programul „România Educată” este definit și în logica anticipării nevoilor pieței muncii, fiind propuse acțiuni specifice pentru sprijinirea dobândirii de „competențe cheie relevante pentru integrarea socio-profesională a elevilor și studenților”.

Temele principale de dezbatere:

  • Care sunt instrumentele necesare pentru a asigura că sistemul de educație național formează competențe care ar putea răspunde la scară din ce în ce mai largă nevoilor pieței forței de muncă a viitorului?
  • Cum pot fi susținute cadrele didactice pentru a asigura implementarea acestei viziuni asupra educației?

Intervențiile experților invitați vor fi urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri, bazată pe întrebări de la participanți, care vor putea fi semnalate și prin formularul de înscriere la eveniment.

Participarea la eveniment este posibilă prin completarea formularului de înscriere, în limita locurilor disponibile pe platforma Zoom, până cel mai târziu la data de 25 octombrie a.c., urmând ca detaliile de conectare la platforma online să fie transmise participanților confirmați.

Agendă

Info GDPR evenimente

Sari la conținut