Dezbatere: Economia în dezbatere – competitivitatea economiei europene și rolul IMM-urilor în stimularea creșterii economice și a ocupării forței de muncă la nivelul UE

Institutul European din România (IER) și Centrul de Informare Europe Direct Bucureşti au organizat vineri, 16 decembrie 2016,  un nou eveniment de tip world café (cafeneaua publică), ultimul din acest an, cu tema „Economia în dezbatere – competitivitatea economiei europene şi rolul IMM-urilor în stimularea creşterii economice și a ocupării forței de muncă la nivelul UE”, care face parte din campania de dezbateri publice menite să încurajeze reflecția asupra priorităților Președinției române a Consiliului UE din 2019. În cadrul acestei campanii, evenimentele organizate se adresează unor grupuri țintă variate (administrație publică, mediul academic şi de cercetare, mediul de afaceri, instituții de învățământ mediu și superior, organizații non-guvernamentale etc.).

Evenimentul dedicat subiectului „Economia în dezbatere” a beneficiat de prezenţa unui grup ţintă reprezentat de studenţi ai Academiei de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, şi nu numai, şi s-a desfăşurat sub forma unor discuţii interactive axate pe patru mari teme de dezbatere, respectiv: educaţia antreprenorialăcompetitivitatea prin competenţeindustrii creative din Româniamobilitatea academică în UE. Problematica adusă în discuţie a fost analizată din perspective diferite, pe grupuri coordonate de următorii moderatori/facilitatoriSimona Goia, conf. univ. dr., Academia de Studii Economice Bucureşti; Elena Botezatu, expert independent; Sabina Baciu, director executiv, Asociaţia ORICUM; Maria Floriana Popescu, asist. univ. dr., Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale – Academia de Studii Economice Bucureşti.

SINTEZA evenimentului
FOTO

Sari la conținut