Conferința anuală a IER: ”Redresarea economică durabilă a României în contextul procesului de dublă tranziție – verde și digitală”

Institutul European din România (IER) organizează marți, 14 decembrie 2021 (format online, Zoom) conferința cu tema ”Redresarea economică durabilă a României în contextul procesului de dublă tranziție – verde și digitală”.

Eveniment de tradiție al IER, conferința anuală este organizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și are ca obiectiv identificarea oportunităților și provocărilor cu care se confruntă România în contextul actual în ceea ce privește procesul de redresare economică post-pandemie.

Context

Efectele pandemiei de COVID-19 se regăsesc nu doar în sistemul de sănătate, ci și în structura economică și socială a statelor UE. Dimensiunea acestor efecte rămâne încă necunoscută atât la nivelul Uniunii, cât și în plan național. Vor fi aduse în discuție măsurile întreprinse nu numai pentru a combate șocul pandemiei, dar și cele avute în vedere pentru a pregăti economia românească pentru a-și dezvolta competențele digitale și infrastructura, astfel încât aceasta să poată face față procesului de dublă tranziție – verde și digitală, cu cele mai bune rezultate. Având în vedere nevoia de coordonare și de solidaritate la nivelul Uniunii, vor fi supuse dezbaterii propuneri de măsuri și soluții inovatoare în vederea asigurării coeziunii economice și sociale.

Participarea la eveniment este posibilă prin completarea formularului de înscriere, în limita locurilor disponibile pe platforma Zoom, până cel mai târziu la data de 13 decembrie a.c. urmând ca detaliile de conectare la platforma online să fie transmise participanților confirmați.

Agendă

Info GDPR evenimente

Sari la conținut