Avem nevoie de opinia ta!

Fie că vorbim de egalitate de șanse, acces la piața muncii sau protecție socială, de educația sau locuințe, toate acestea sunt aspecte care fac parte din viața noastră de zi cu zi. Pilonul european al drepturilor sociale este menit să ofere drepturi noi și mai aproape pentru noi, ca cetățeni în baza a 20 de principii esențiale. Și avem nevoie de tine, de experiența și opinia ta pentru a înțelege mai bine care este impactul său, dar și modul în care se poate implementa efectiv pentru a ne face viața mai bună.

De aceea, vă invităm să aveți amabilitatea de a răspunde la câteva întrebări AICI (durează între 3 și 20 de minute în funcție de întrebările la care răspundeți, răspunsurile sunt opționale). Consultarea este deschisă până în data de 18 septembrie 2018.

Rezultatele chestionarului vor fi incluse într-o cercetare care urmărește să identifice demersurile necesare la nivel național pentru implementarea Pilonului european al drepturilor sociale cu privire la tineret. Cercetarea este comandată de Ministerul Afacerilor Externe și realizată de Institutul European din România în cadrul proiectului de Studii de Strategie şi Politici (SPOS) 2018 Studiul 4  „Pilonul european al drepturilor sociale: reducerea inegalităților și a decalajelor sociale în România. Evoluții ale politicilor și inițiativelor europene din domeniul tineretului”.

Pilonul este menit să promoveze o Europă socială pentru toți cetățenii europeni și se concentrează asupra ocupării forței de muncă, a aspectelor sociale și a adaptării modelului social european pentru a face față provocărilor secolului 21. Obiectivul pilonului este de a contribui la progresul social, prin sprijinirea unor piețe ale muncii și a unor sisteme de protecție socială echitabile, care să funcționeze corespunzător. Detalii despre cele 20 de principii AICI.

Vă mulțumim anticipat pentru timpul acordat!

Sari la conținut