Alo, Bruxelles? – Salarii minime echitabile pentru lucrătorii din Uniunea Europeană

Florin Orban, 3 iulie 2020

Luna trecută, Comisia Europeană a lansat  a doua etapă a consultării cu sindicatele și cu organizațiile patronale europene cu privire la modul de asigurare a unor salarii minime echitabile pentru toți lucrătorii din Uniunea Europeană. Ca o concluzie a primei etape a consultărilor, Comisia a declarat că  nu urmărește stabilirea unui salariu minim european uniform, nici armonizarea sistemelor minime de stabilire a salariilor. Orice eventuală măsură ar urma să fie aplicată diferit, în funcție de sistemele de stabilire a salariului minim și de tradițiile statului membru, cu respectarea deplină a competențelor naționale și a libertății contractuale a partenerilor sociali.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Dumitru Fornea, reprezentantul României în Comitetul Economic şi Social European CESE (foto: eesc.europa.eu / © EU)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

 

Sari la conținut