Alo, Bruxelles? – O nouă unitate cibernetică în UE

Daniel Onea , 7.07.2021

Comisia Europeană a prezentat recent o viziune privind înființarea unei noi unități cibernetice comune pentru a contracara incidentele cibernetice grave tot mai numeroase care afectează activitatea serviciilor publice, a întreprinderilor și a cetățenilor din întreaga Uniune Europeană.

Necesitatea de a elabora răspunsuri avansate și coordonate în domeniul securității cibernetice a devenit tot mai stringentă, odată cu creșterea numărului, a amplorii și a consecințelor atacurilor cibernetice. Comisia Europeană a propus înființarea unei Unități cibernetice comune care să asigure un răspuns coordonat la nivelul Uniunii Europene. Astfel, toți actorii competenți ar trebui să fie pregătiți să răspundă în mod colectiv și să facă schimb de informații relevante, pe baza „necesității de a partaja”, mai degrabă decât pe baza „necesității de a cunoaște”.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: pixabay.com

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut