Alo, Bruxelles? – Drumul de parcurs spre o Europă mai rezilientă

Corina Sabău, 07.10.2020

Comisia Europeană a adoptat primul său raport de analiză prospectivă strategică, cu obiectivul de a identifica provocările și oportunitățile emergente pentru a putea ghida mai bine alegerile strategice ale Uniunii Europene. Raportul din 2020 prezintă argumentele în sprijinul utilizării analizei prospective în procesul de elaborare a politicilor UE și introduce conceptul cuprinzător de reziliență a UE.

Rezultatele raportului adoptat de Comisia Europeană vor fi punctul de plecare pentru politici capabile să facă față aspirațiilor pe termen lung ale cetățenilor europeni. În concordanță cu Planul de redresare pentru Europa, Raportul de analiză prospectivă strategică din 2020 examinează reziliența UE din patru perspective: socială și economică, geopolitică, ecologică și digitală. Pentru fiecare dintre aceste perspective, raportul identifică capacitățile, vulnerabilitățile și oportunitățile pe care le-a scos în evidență criza și care trebuie abordate pe termen mediu și lung.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Ștefan Turcu, șeful Biroului de Presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România (sursa foto: facebook.com/Ştefan Turcu)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut