Alo, Bruxelles? – Comisia Europeană, o nouă abordare a acordurilor comerciale

Mihai Pelin, 04 iulie 2022

Comisia Europeană a prezentat un nou plan pentru a spori contribuția acordurilor comerciale ale UE la protejarea climei, a mediului și a drepturilor lucrătorilor din întreaga lume. Toate acordurile comerciale moderne ale UE conțin capitole consacrate comerțului și dezvoltării durabile, însoțite de o gamă largă de angajamente convenite de comun acord. Comunicarea identifică prioritățile politice și principalele puncte de acțiune care vor îmbunătăți și mai mult eficacitatea abordării actuale în materie de comerț și dezvoltare durabilă, bazată pe angajamente și fondată pe un cadru și standarde internaționale, și a cărei punere în aplicare și asigurare a respectării vor fi consolidate.

Noua abordare va include în special recurgerea la sancțiuni comerciale în caz de încălcare a dispozițiilor fundamentale privind comerțul și dezvoltarea durabilă. Această abordare se va aplica negocierilor viitoare și, după caz, negocierilor în curs.Conform planului, UE va negocia cu țările partenere obiective adaptate și foi de parcurs cu termene precise pentru rezultate mai eficiente.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Valdis Dombrovskis (foto © European Union, 2020 Source: EC – Audiovisual Service/Photographer: Jennifer Jacquemart)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut