A apărut raportul publicat de Eurofound ”Locuire inadecvată în Europa: costuri și consecințe”

Prin noul raport publicat, Eurofound (Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și Muncă) își propune să îmbunătățească înțelegerea costului real al locuirii inadecvate pentru Statele Membre ale UE și să propună inițiative politice care ar putea ajuta la diminuarea consecințelor sociale și financiare.

Impactul deplin al locuirii în condiții precare tinde să fie evidențiat numai pe termen mai lung, iar economiile aduse serviciilor publice, economiei și societății care investește în  locuințe nu sunt întotdeauna evidente.

În timp ce politicile de locuire sunt prerogativa guvernelor naționale, multe state membre se confruntă cu provocări similare în acest domeniu. Unele proiecte de îmbunătățire a locuirii inadecvate au oferit deja o experiență practică valoroasă, care poate fi valorificată în comun, iar acest raport prezintă opt astfel de studii de caz. În timp ce îmbunătățirea condițiilor precare de viață ar fi costisitoare, raportul sugerează că cheltuielile ar putea fi recuperate destul de rapid din economii în domeniul asistenței medicale și o gamă largă de servicii finanțate din fonduri publice – în UE în ansamblu, pentru fiecare  3 euro  investit în îmbunătățirea condițiilor de locuire, 2 euro ar putea fi economisiți.

Raportul se găsește pe site-ul Eurofound, în limba engleză: http://www.eurofound.europa.eu/publications/report/2016/quality-of-life-social-policies/inadequate-housing-in-europe-costs-and-consequences.

Sari la conținut