IER – partener academic al Conferinței Internaționale ”Future of Europe”

În perioada 24 – 25 octombrie 2024  a avut loc cea de-a XV-a ediție a Conferinței Internaționale Future of Europe, organizată de Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice din București, eveniment la care Institutul European din România (IER) a fost partener academic.

Sesiunea inaugurală a conferinței a avut loc în Aula Magna a ASE în data de 24 octombrie și s-a bucurat de prezența unor reputați profesori și cercetători de la universități din Germania, Croația, Emiratele Arabe Unite ș.a.

În marja conferinței, Centrul EUROPE DIRECT București, găzduit de IER, a organizat joi, 24 octombrie 2024, evenimentul-dezbatere cu titlul „Agora cetățenească europeană – Procesul de extindere a Uniunii Europene, catalizator al progresului”.

Temele supuse dezbaterii au fost: Procesul de aderare la Uniunea Europeană – de la deziderat la obiectiv realizat (Eliza VAȘ, coordonator Compartiment Studii, Institutul European din România), Statul de drept – componentă-cheie a societății juste, a stabilității politice și a creșterii economice (Radu-Vladimir RĂUȚĂ, coordonator, dMonitor, drd., Școala Națională de Studii Politice și Administrative), Cooperare pentru promovarea legăturilor culturale europene în contextul politicii de extindere (Mihaela PĂDUREANU, expert, Compartimentul Studii, Institutul European din România), respectiv Aderare vs. Dezinformare – cum ajunge integrarea europeană țintă a informațiilor false (Bianca TOMA, director program, Centrul Român de Politici Europene).

Moderarea evenimentului a fost asigurată de prof.univ.dr. Octavian Dragomir JORA, Facultatea de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice, fondator și editor șef al publicației The Market for Ideas. Sinteza discuțiilor este disponibilă aici.

Lucrările din cea de-a doua zi a conferinței (25 octombrie) s-au desfășurat la Banca Națională a României și au debutat cu o sesiune plenară, onorați fiind de prezența E.S dna Luminița Odobescu, ministrul afacerilor externe, dl Valentin Lazea, economist șef al BNR, dna Natalia Gavriliță, fost prim-ministru al Republicii Moldova, precum și alte personalități din lumea academică. Au urmat paneluri de sesiuni științifice, susținute de doctoranzi și cercetători, pe teme de actualitate din domeniul economiei, al afacerilor europene și relațiilor internaționale.

Evenimentul a prilejuit, totodată, aniversarea a 50 de ani de la înființarea Facultății de Relații Economice Internaționale, prilej cu care urăm partenerilor noștri un călduros La mulți ani! și mult succes în activitățile și proiectele viitoare!

Agendă

Album foto

 

Sari la conținut