Data început: 10/06/2025
Data sfârșit: 13/06/2025
Număr participanți: 22 / 25
Preț integral: 350 lei
Preț anticipat: 350 lei
Data limită înscriere: 09/06/2025
Data limită plată anticipată:
Scopul și obiectivele cursului
Cursul oferă informații de bază pentru înțelegerea amenințărilor și riscurilor cibernetice și soluții pentru protejarea identității și a datelor cu caracter privat.
Printre obiective se numără:
- Evoluția principalelor forme de malware. Analiza vectorilor de atac on-line și off-line;
- Identificarea atacurilor cibernetice ce vizează conturile de e-mail;
- Metode de analiză a e-mailurilor suspicioase. Analiza fișierelor atașate;
- Protejarea identității în spațiul cibernetic. Navigarea în siguranță pe internet;
- Identificarea știrilor false cu risc pentru securitatea cibernetică. Căutarea și analiza informațiilor din surse deschise pe internet;
- Identificarea risurilor prezente pe rețelele de socializare. Metode de prevenție;
- Soluții de securizare a datelor și sistemelor informatice;
- Noi perspective în domeniul securității cibernetice.
Cui se adresează
Programul se adresează funcționarilor din administrația publică (centrală și locală), dar și altor categorii socio-profesionale interesate de domeniu, persoanelor care doresc să dobândească o pregătire generală în domeniul securității cibernetice.
În situația în care doriți organizarea unui CURS INDIVIDUALIZAT pentru instituția/compania dvs., vă rugăm să ne contactați la adresa formare[@]ier.gov.ro
Certificare
Programul de formare se va finaliza cu un Certificat de participare eliberat de Institutul European din România.
Eliberarea Certificatului este condiționată de o frecvență de minimum 70% din durata programului de formare.
Pentru participanții care dețin certificări internaționale în domeniul IT/ IS (de exemplu CISA, CISM, etc), absolvirea cursului „Amenințări de securitate cibernetică” poate fi cuantificată într-un un număr de 10.8 CPEs (conform metodei de calcul recomandată de ISACA). Pentru informații și detalii suplimentare cu privire la echivalare vă rugăm să contactați ISACA Romania Chapter.
ÎNSCRIERE
Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul disponibil mai jos. Este indicată folosirea diacriticelor – în special în cazul numelui, așa cum apare în Cartea de identitate.
Pentru orice alte detalii suplimentare, vă rugăm să contactați echipa IER la adresa: formare[@]ier.gov.ro sau la tel. 021-3142696, int. 112 / 0724 318 506. Persoana de contact pentru acest curs este dl Dan DRĂGHIA.
Notă: Cursul se organizează doar cu minim 16 participanți.
Formular înscriere
Teme propuse:
- Conceptul de securitate cibernetică. Amenințări, vulnerabilități și riscuri;
- Metode de protejare a identității în spațiul cibernetic și a datelor cu caracter privat;
- Soluții de securizare a datelor și a sistemelor informatice;
- Analiza informațiilor din surse deschise (Open Source Intelligence);
- Diplomația cibernetică / politici cyber.
Notă: Agenda este orientativă. O parte din teme pot suferi modificări.
Durata
Cursul se desfășoară pe parcursul a patru zile (10 – 13 iunie), între orele 17:00 – 20:15, cu pauză mediană de 15 minute (total: 12 ore de instruire – teoretică și practică).
Locul desfășurării
Cursurile se desfășoară în sistem videoconferință, prin intermediul platformei de comunicare virtuală Zoom. Link-ul și parola de acces vor fi transmise cel târziu în pre-ziua începerii sesiunii de curs.
Ioan-Cosmin MIHAI este formator, cercetător și autor, având o experiență de peste 18 ani în domeniile securității și criminalității cibernetice. Cu un doctorat și post-doctorat în securitatea cibernetică, a dezvoltat numeroase proiecte de cercetare, a publicat articole științifice, a scris și coordonat cărți în acest domeniu.
Este conferențiar universitar la Academia de Poliție „Al. I. Cuza” și ofițer de formare în cadrul Agenției Uniunii Europene pentru Formare în Materie de Aplicare a Legii (CEPOL). De asemenea, este profesor invitat la diverse universități de renume, printre care Universitatea Politehnică din București (UPB) și Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din România, precum și Universitatea GNA și Universitatea CT din India.
Ioan-Cosmin MIHAI este formator și consultant pentru mai multe agenții și instituții ale Uniunii Europene, printre care Agenția Uniunii Europene de Formare în Materie de Aplicare a Legii (CEPOL), Agenția Uniunii Europene de Securitate Cibernetică (ENISA), Academia Internațională de Aplicare a Legii (ILEA), Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și Institutul Național al Magistraturii (INM).
În calitate de fondator și vicepreședinte al Asociației Romane pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC), el promovează și dezvoltă securitatea cibernetică în România. Este redactor șef al revistei științifice International Journal of Information Security and Cybercrime (IJISC) și membru al comitetului de organizare al conferințelor International Conference on Cybersecurity and Cybercrime (IC3) și CyberCon Romania.
Taxa de participare: 350 lei
Vă rugăm să nu plătiți taxa de curs înainte de semnarea contractului de formare profesională. Veți fi anuțați în acest sens de către organizatori.
Condiții de înscriere/participare
Înscrierile presupun următorii pași:
1. Completarea formularului de mai jos (numele și prenumele complet, cu diacritice – ă, â, î, ș, ț, așa cum apar în Cartea de identitate);
2. Transmiterea documentelor necesare a fi completate și transmise IER (formular GDPR, contract & copie CI), dar și factura proformă, acolo unde este cazul.
Plata taxei de curs se poate face prin virament bancar.
FORMULARUL DE ÎNSCRIERE se găsește mai sus.
Locul de desfășurare
Cursul se desfășoară prin intermediul platformei de comunicare virtuala Zoom.
Condiții de retragere a cursanților
Dacă beneficiarul de formare profesională dorește să se retragă, se aplică una dintre următoarele soluții:
– în cazul în care beneficiarul se retrage cu cel puțin 15 zile înainte de începerea cursului, se returnează întreaga taxă;
– în cazul în care beneficiarul se retrage cu 8-14 zile înaintea începerii cursului, se reține 20% din taxă;
– în cazul în care beneficiarul se retrage cu șapte (7) zile înaintea începerii cursului, taxa se reține integral.
Anularea sau reprogramarea unui curs
Un curs poate fi anulat sau reprogramat în una dintre următoarele situații:
– în cazul în care numărul de participanți plătitori este mai mic de 15 (cincisprezece);
– în situații de forță majoră sau caz fortuit: formatorul/formatorii nu își pot îndeplini obligațiile contractuale sau IER nu poate organiza programul de formare profesională.
Pentru informații suplimentare cu privire la acest curs, persoana de contact este
dl Dan DRĂGHIA
tel. 021-3142696, int. 112 / 0724 318 506
e-mail: formare[@]ier.gov.ro