IER – partener al Forumului Economic, Krynica

5-7 septembrie 2017 – În perioada 5-7 septembrie 2017 a avut loc la Krynica (Republica Polonă) cea de-a 27-a ediţie a Forumului Economic.

Forumul Economic reprezintă un eveniment major în regiune şi o reînnoită platfomă de dezbateri pe o arie vastă de domenii, cum ar fi cel economic, politic, securitate internaţională, societate etc. Ca şi în anii anteriori, Forumul va reuni reprezentanţi ai guvernelor, responsabili pentru elaborarea politicilor publice, politicieni, oameni de afaceri, bancheri şi experţi, din aproape toate statele membre ale UE, dar şi din alte regiuni. În programul Forumului sunt prevăzute sesiuni plenare şi peste 150 de dezbateri şi mese rotunde care vor oferi informaţii actualizate şi imparţiale cu privire la problemele de actualitate în domeniul economic şi politic.

Începând cu anul 2012, Institutul European din România (IER) este partener al Institutului pentru Studii Estice din Varşovia (Institute for Eastern Studies – Instytut Studiów Wschodnich, ISW), principalul organizator al evenimentului, în organizarea unei dezbateri-panel în cadrul Forumului.

Roma Locuta – Causa Finita? Care este importanța statelor mici și mijlocii în jocul internațional al marilor puteri? a fost tema propusă pentru dezbatere în cadrul ediției din acest an.

Evenimentele pe care le-am urmărit în ultimii ani ne-ar putea duce la concluzia că suntem martori la revenirea stilului de politică internațională din secolul al XIX-lea, la concertul marilor puteri, unde cei mai importanți jucători sunt în frunte, iar vocile statelor mai mici sunt din ce în ce mai slabe și interesele lor sunt respectate numai în măsura în care sunt compatibile cu aspirațiile superputerilor. Este această impresie justificată? Cât de importantă este vocea statelor mici și mijlocii în politica internațională?

În cadrul panelului moderat de dna prof. univ. dr. Gabriela Drăgan, Director General al IER, au participat oficiali și experți din state membre ale UE, dar și din alte țări.

Pentru mai multe informații despre Forumul Economic de la Krynica, vă rugăm să accesaţi pagina oficială a evenimentui.

Prezentarea panelului

Înregistrarea video a dezbaterii-panel Roma Locuta – Causa Finita? Care este importanța statelor mici și mijlocii în jocul internațional al marilor puteri?

Foto

Sari la conținut