IER partener al Forumului Economic, Krynica

În perioada 8-10 septembrie 2015 a avut loc la Krynica (Republica Polonă), cea de-a 25-a ediţie a Forumului Economic.

Forumul Economic reprezintă un eveniment major în regiune şi o reînnoită platfomă de dezbateri pe o arie vastă de domenii, cum ar fi cel economic, politic, securitate internaţională, societate etc. Ca şi în anii anteriori, Forumul a reunit reprezentanţi ai guvernelor, responsabili pentru elaborarea politicilor publice, politicieni, oameni de afaceri, bancheri şi experţi, din aproape toate statele membre ale UE, dar şi din alte regiuni. În programul Forumului au fost incluse sesiuni plenare şi peste 100 de dezbateri şi mese rotunde care au oferit informaţii actualizate şi imparţiale cu privire la problemele de actualitate în domeniul economic şi politic.

În cadrul acestui eveniment, pentru al patrulea an consecutiv, Institutul European din România (IER) în colaborare cu Institutul de Studii Estice (Institute for Eastern Studies/Instytut  Studiów Wschodnich – ISW) din Varşovia, a organizat o dezbatere-panel. Evenimentul din acest an, cu tema Strategia Europea 2020: o evaluare intermediară a obiectivelor cheie din perspectiva țărilor din Europa Centrală și de Est,  a avut loc în data de 10 septembrie 2015.

Dezbaterea a fost moderată de doamna Gabriela Drăgan, Director General al IER. Au participat, în calitate de principali intervenienţi: domnul Codrin Scutaru, fost Secretar de Stat în Ministerul Muncii Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (România), domnul Balázs Rákossy, Ministru de Stat pentru utilizarea fondurilor UE, Ministerul Economiei Naționale (Ungaria), domnul Pawel Szalamacha, membru al Parlamentului (Polonia), doamna Olga Algayerova, Reprezentant Permanent al Republicii Slovace pe lângă Organizațiile Internaționale cu sediul la Viena.

Pentru mai multe informatii despre Forumul Economic de la Krynica, vă rugăm să accesaţi pagina oficială a acestui eveniment http://www.forum-ekonomiczne.pl/forum/events/?lang=en

SINTEZA evenimentului
FOTO

Sari la conținut