“Gândirea strategică în Uniunea Europeană”, conferinţa internaţională EPIN, Bucureşti 30 septembrie 2011

Reţeaua de Institute de Politică Europeană (EPIN) este o reţea dinamică de 32 de think-tank-uri şi institute de politici din Europa, care studiază problematicile actuale referitoare la politicile adoptate la nivelul Uniunii Europene. Membrii reţelei se întâlnesc pentru a dezbate probleme importante aflate pe agenda UE în cadrul a trei evenimente majore organizate anual în cadrul reţelei, la Bruxelles şi în alte locaţii.

În anul 2011 au avut loc, până în prezent, trei conferinţe, primele două la Bruxelles şi la Roma. Cel de-al treilea eveniment al anului, intitulat “Gândirea strategică în Uniunea Europeană”, a fost organizat în Bucureşti, în data de 30 septembrie, în cadrul unui  parteneriat între Centre for European Policy Studies (CEPS, Bruxelles) şi Institutul European din România, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

În cadrul conferinţei au fost abordate următoarele teme: strategii macro-regionale (Strategia Dunării şi Strategia Baltică), strategia Europa 2020, strategii în domeniul politicii externe a UE ş.a. La eveniment au participat cercetători din think-tank-uri europene, oficiali, diplomaţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, mediul academic, comunitatea de afaceri şi mass-media.

Conferinţa a fost transmisă în direct pe www.caleaeuropeana.ro.

Album FOTO 

Sinteza conferinței

Discurs – Niculae Idu

Prezentare – Valentin Lazea

Reacţii media:

Strategic Thinking and Foreign Policy in the European Union 

Centre for European Policy Studies şi Institutul European din România – Gândirea strategică în Uniunea Europeană

Sari la conținut