Dezbatere: Schimbarea ordinii internaţionale. Implicaţii pentru România

omisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, în parteneriat cu Institutul European din România, au organizat dezbaterea intitulată „Schimbarea ordinii internaţionale. Implicaţii pentru România”. Evenimentul a urmărit provocările şi ameninţările cu care Uniunea Europeană şi lumea întreagă s-au confruntat în ultima perioadă, precum şi schimbările în ce priveşte relaţiile de putere şi condiţiile de securitate care pot determina o schimbare de paradigmă în ce priveşte ordinea internaţională.

Dezbaterea a fost moderată de către doamna Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, iar printre participanţii la dezbatere s-au numărat doamna Gabriela Drăgan, director general al Institutului European din România, domnul Ştefan Tinca, secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, domnul Dănuț Sebastian Neculăescu, secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe, domnul general Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, domnul Iulian Fota, preşedintele Societăţii Academice Europa de Mâine, domnul Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor, domnul general Teodor Frunzeti, consilier în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale din Administraţia Prezidenţială, şi domnul general Ştefan Dănilă, consilier al ministrului Apărării Naţionale.

În cadrul acestui eveniment au fost prezentate și concluziile studiului coordonat de IER în proiectul SPOS 2015 Impactul noilor măsuri de combatere a fenomenului terorist, propuse la nivel european, asupra liberei circulații (autori dr. Simona Soare și drd Claudia Postelnicescu). Studiul este disponibil on-line și poate fi accesat aici.

FOTO

Sari la conținut