Dezbatere: Reforma Politicii Agricole Comune în contextul noului cadru financiar multianual

4-6 septembrie – În perioada 4-6 septembrie 2018 a avut loc la Krynica (Republica Polonă) cea de-a 28-a ediție a Forumului Economic.

Începând cu anul 2012, Institutul European din România (IER) este partener al Institutului pentru Studii Estice din Varşovia (Institute for Eastern Studies – Instytut Studiów Wschodnich, ISW), principalul organizator al evenimentului, în pregătirea și desfășurarea unei dezbateri-panel în cadrul Forumului.

Reforma Politicii Agricole Comune în contextul noului cadru financiar multianual a fost tema propusă de IER pentru dezbatere în cadrul ediției din acest an. În cadrul panelului moderat de dna prof. univ. dr. Gabriela Drăgan, Director General al IER, au participat dna Josefine Loriz – Hoffmann, Director, DGAGRI Comisia Europeană, dl Alexandru Potor, Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dl Jan Krzysztof Ardanowski, Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dl Artur  Balazs, Președinte al Comitetului de Onoare, Fondul European pentru  dezvoltarea Satelor Polone.

Prezentări în cadrul evenimentului:

Alexandru Potor – Common Agricultural Policy Reform in the context of the new Multiannual Financial Framework (MFF)

Josefine Loriz-Hoffmann – CAP reform within the new MFF context

Foto


Despre Forumul Economic

Forumul Economic reprezintă un eveniment major în regiune şi o reînnoită platformă de dezbateri pe o arie vastă de domenii, cum ar fi cel economic, politic, securitate internaţională, societate etc. Ca şi în anii anteriori, Forumul a reunit reprezentanţi ai guvernelor, responsabili pentru elaborarea politicilor publice, politicieni, oameni de afaceri, bancheri şi experţi, din aproape toate statele membre ale UE, dar şi din alte regiuni. Cea de-a 28-a ediție a beneficiat de 4000 participanți, inclusiv 700 reprezentanți mass-media, care au asistat la peste 200 de dezbateri grupate în 20 de blocuri tematice.  În programul Forumului sunt prevăzute sesiuni plenare și peste 150 de dezbateri și mese rotunde care oferă informații actualizate și imparțiale cu privire la problemele de actualitate în domeniul economic și politic.

Ediția din acest an a prilejui reprezentarea IER, atât în panelul organizat în parteneriat cu ISE, cât și în cadrul unui panel dedicat industriilor creative – catalizator pentru dezvoltarea economică, moderat de dna Florentina Costache, șef serviciu Comunicare și Marketing.

Sari la conținut