Dezbatere: „Perspectivele politicii de migraţie în contextul demografic actual din România”

24 aprilie 2013 – Institutul European din România a organizat o dezbatere cu tema „Perspectivele politicii de migraţie în contextul demografic actual din România”.

La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, ai Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Au participat, de asemenea, reprezentanţi ai beneficiarilor instituţionali, ai mediului academic şi de cercetare de specialitate şi experţi independenţi. Dezbaterea a fost moderată de doamna Victoria StoiciuCoordonator de proiect, Friedrich Ebert Stiftung România.

Punctul de plecare al discuţiilor l-a reprezentat rezultatul cercetărilor întreprinse în cadrul studiului privind „Perspectivele politicii de migraţie în contextul demografic actual din România”. Coordonatorul studiului, domnul Bogdan Suditu, lector univ. dr. în cadrul Facultăţii de Geografie, Universitatea Bucureşti a susţinut o prezentare amplă pe marginea cercetării desfăşurate.

Studiul în variantă electronică poate fi accesat pe pagina web a IER, www.ier.roSecţiunea Publicaţii/Studii de Strategie şi Politici/SPOS 2012

Sinteza evenimentului

Sari la conținut