Dezbatere: ”Europa tinerilor, tinerii Europei!” #RO10@UE și #ERASMUS30

10 martie 2017 – Institutul European din România (IER) și Centrul de Informare Europe Direct Bucureşti au organizat dezbaterea cu tema ”Europa tinerilor, tinerii Europei! #RO10@UE și #ERASMUS30”.

Evenimentul face parte din campania de dezbateri publice menite să încurajeze reflecția asupra priorităților Președinției române a Consiliului UE din 2019, creând totodată oportunitatea marcării a două importante momente aniversare ale anului 2017, atât la nivel național, cât și la nivel european, respectiv aniversarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană (UE) și aniversarea a 30 de ani de existență și implementare a programului Erasmus. Recunoscut ca fiind cel mai de succes program al UE, programul Erasmus+ constituie un exemplu concret de impact pozitiv al integrării europene și de recunoaștere internațională. Aceste momente festive reprezintă ocazia ideală de a reflecta asupra a ceea ce așteaptă fiecare dintre noi de la Europa, dar și unul în care să reflectăm asupra viitorului Europei, a unei Europe pe care o putem construi împreună.

Au participat reprezentanți ai Guvernului României, ai Comisiei Europene la București, precum și reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor cu reprezentativitate pentru temele supuse dezbaterii, tineri beneficiari de burse Erasmus etc.

Sari la conținut