Dezbatere „Cursa tehnologică: UE în competiție pentru supremația tehnologică globală”

În perioada 3-5 septembrie 2019, a avut loc la Krynica (Republica Polonă) cea de-a 29-a ediție a Forumului Economic.

Forumul Economic este cea mai mare conferință din Europa Centrală și de Est, care reunește în fiecare an peste 4.500 de invitați (lideri politici, economici și sociali), precum și cca. 600 de jurnaliști din peste 60 de țări din Europa, Asia și America. Misiunea Forumului este de a crea un climat favorabil dezvoltării cooperării politice și economice între statele membre ale UE și vecinii acestora.

Pe parcursul a trei zile, participanții au avut posibilitatea de a participa la sesiuni plenare și la peste 200 de dezbateri și mese rotunde, care au furnizat informații actualizate și imparțiale cu privire la problemele economice și politice actuale.

Începând cu anul 2012, Institutul European din România (IER) este partener al Institutului pentru Studii Estice din Varşovia (Institute for Eastern Studies – Instytut Studiów Wschodnich, ISW), principalul organizator al evenimentului, în pregătirea și desfășurarea unei dezbateri-panel în cadrul Forumului.

Cursa tehnologică: UE în competiție pentru supremația tehnologică globală a fost tema propusă pentru dezbatere în cadrul ediției din acest an. În cadrul panelului moderat de dna prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, Decan al FCRP/SNSPA și Președinte al Consiliului de Administrație al IER, au participat dl Bart Tkaczyk, expert în strategie, Universitatea din California (SUA), dl Soren Peters, CEO, Gain & Co (Danemarca), dna Małgorzata Gleń, director, KPMG Polonia, dl Zoltan Csefalvay, cercetător senior, JRC/Comisia Europeană (Ungaria).

Album foto

Înregistrare video

 

Sari la conținut