CULTUREurope – celebrating the diversity and richness of our European heritage

9 mai 2018 – Centrul de Informare Europe Direct (CIED) Bucureşti şi Institutul European din România (IER) au organizat un eveniment dedicat aniversării Zilei Europei și anului European al Patrimoniului Cultural, intitulat „CULTUREurope – celebrating the diversity and richness of our European heritage”.

Ziua Europei – 9 mai este o ocazie importantă pentru a promova valorile europene și pentru a sărbători diversitatea culturală a statelor membre UE, în programul evenimentului fiind incluse mai multe activități educative și culturale cum ar fi: ateliere de creație (pictură/desen/puzzle 3D), quizz cultural, program artistic de melodii și dansuri specifice din statele Uniunii Europene, flash mob european etc.

Evenimentul a avut loc pe Platoul din fața Bibliotecii centrale Universitate și a Centrului Infoeuropa și a fost organizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, al Centrului Infoeuropa, precum și al Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive PROEDUS.

Partenerii evenimentului: Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, Asociația Escu, InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor, Calea Europeană etc.

Totodată, evenimentul s-a bucurat de sprijinul și participarea activă a elevilor și cadrelor didactice din instituțiile de învățământ partenere din regiunea București – Ilfov.

Scopul evenimentului, în ansamblul său, a fost stimularea unei cetăţenii active în comunitatea locală, obiectivul CIED București din cadrul IER fiind acela de a aduce informaţia europeană cât mai aproape de public și de a promova spiritul și valorile europene.

Sari la conținut