Conferința: „UE în fața provocărilor generate de pandemie. Măsuri de răspuns și scenarii de viitor”

Institutul European din România (IER) a organizat miercuri, 16 decembrie 2020, conferința cu tema „UE în fața provocărilor generate de pandemie. Măsuri de răspuns și scenarii de viitor”.

Eveniment deja tradiție, conferința anuală a IER s-a desfășurat în format online și a fost organizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe. Au participat Iulia Raluca Matei, secretar de stat pentru Afaceri Europene/MAE; Alina Bârgăoanu, prof. univ. dr., SNSPA, Președinte al Consiliului de Administrație/IER; Oana-Mihaela Mocanu, director general/IER; Vasile Pușcaș, prof. univ. dr., Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca; Laura Elena Marinaș, conf. univ. dr., ASE București; Lazăr Comănescu, ambasador, consilier pentru relații externe al președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României; Dan Luca, vicepreședinte pentru Inovație Strategică, EURACTIV Bruxelles. Evenimentul a fost moderat de Bogdan Mureșan, expert/Serviciul Studii Europene/IER.

Dezbaterile din cadrul conferinței au creat oportunitatea unei analize a contextului actual din două perspective: prima este legată de provocările generate de pandemie atât la nivelul Uniunii Europene (UE), cât și pentru România, iar cea de-a doua de acțiunile întreprinse de Uniunea Europeană pentru a răspunde acestor provocări și posibile scenarii de viitor.

Agendă

Comunicat de presă MAE: Participarea secretarului de stat Iulia Matei la conferința Institutului European din România intitulată„UE în fața provocărilor generate de pandemie. Măsuri de răspuns și scenarii de viitor”

Album foto

Înregistrare video

Sari la conținut