Conferinţă: „Securitatea alimentară şi a resurselor de apă: între perspective europene şi realităţi naţionale”

27 mai 2013 – Institutul European din România, în parteneriat cu Fundaţia Friedrich Ebert în România şi Fundaţia EURISC, a organizat conferinţa cu tema: „Securitatea alimentară şi a resurselor de apă: între perspective europene şi realităţi naţionale”.

În sesiunea oficială a conferinţei au avut alocuţiuni domnul Iulian Fota, Consilier prezidenţial, domnul Sorin Encuţescu, Consilier de stat la Cabinetul Primului Ministru, domnul Adrian Pană, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii, doamna Elena Dumitru, Secretar de Stat, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, domnul Viorel Morărescu, Director, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În sesiunile tematice au  participat reprezentanţi ai instituţiilor de specialitate, experţi şi cercetători din mediul academic, reprezentanţi ai producătorilor şi procesatorilor din industria alimentară etc.

La eveniment au participat, de asemenea, reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor publice cu responsabilităţi în domeniul securităţii alimentare şi a resurselor de apă, ai mediului academic şi de cercetare, ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile, studenţi, mass-media etc.

Sinteza evenimentului şi prezentările specialiştilor invitaţi sunt disponibile pe sitetul www.ier.ro.

Background conferință  

Agenda evenimentului  

Prof.univ.dr. Mencinicopschi Gheorghe: Calitatea alimentului – O abordare holistică 

Dr. ing. Daniela Rădulescu: Estimări prognostice de lungă durată pentru intervalul iunie – august 2013 

Dr. ing. Daniela Rădulescu: Securitatea resurselor de apa. Provocari ale prezentului si implicatii pentru viitor

Dr. ing. Vasile Pintilie: Măsuri de adaptare la schimbările climatice în domeniul gospodăririi apelor 

Conf. dr. Nastasia Belc: Siguranța alimentară – De la produsul agricol la aliment 

Vasile Ciomoș: Securitatea alimentară și a resurselor de apă: între perspective europene și realități naționale 

Dr. Ion Sandu: Schimbări climatice în România și efectele asupra resurselor de apă în agricultură

Sari la conținut