Conferința: Lobby, de la teorie la practică. Implicații asupra politicilor publice, mediului de afaceri și ONG-urilor în România

31 martie 2015 – Institutul European din România, în parteneriat cu Ministerul Justiției, au organizat conferința cu tema: Lobby, de la teorie la practică. Implicații asupra politicilor publice, mediului de afaceri și ONG-urilor în România.

Au participat reprezentanţi ai Parlamentului României, Ministerului Justiției, Institutului European din România, ai mediului academic şi de afaceri, experţi în domeniul afacerilor europene, lobby-ului, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile, mass-media etc.

Evenimentul a fost ocazionat de finalizarea studiului cu tema Lobby în România vs lobby în Uniunea Europeană, realizat de o echipă de cercetare coordonată de doamna prof.univ.dr. Simina Tănăsescu. Studiul amintit prezintă o analiză privind problematica lobby-ului în Uniunea Europeană, impactul activităţilor de lobby în elaborarea politicilor publice, precum şi prezentarea unor exemple de bune practici la nivelul statelor membre ale UE.

Sinteza evenimentului

FOTO 

Înregistrare video – CaleaEuropeana.ro 

Prezentare – Simina Tănăsescu 

Monitorizare în presă

Sari la conținut