Conferința aniversară IER@20 „O nouă viziune pentru Uniunea Europeană” și ediția a X-a a Premiilor de Excelență IER

În data de 5 decembrie 2019, a avut loc la București conferința aniversară IER@20 cu tema „O nouă viziune pentru Uniunea Europeană”. Evenimentul a fost organizat de Institutul European din România (IER), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

La eveniment au participat reprezentanți oficiali, precum și reputați experți și analiști specializați în domeniul afacerilor europene. Agenda conferinței a propus o analiză a viitorului Europei din două perspective: prima a fost legată de noua arhitectură instituțională la nivelul Uniunii Europene (panelul intitulat „Principalele evoluții la nivelul Uniunii Europene”), iar cea de-a doua de negocierile legate de viitorul Cadru Financiar Multianual și, implicit, de reforma bugetului UE (panelul „Poziționarea României în contextul viitorului Cadru Financiar Multianual”).

Conform tradiției, dezbaterile au fost urmate de festivitatea de decernare a Premiilor de Excelență IER pentru promovarea spiritului și valorilor europene, aflate la cea de-a X-a ediție. În acest an aniversar, în centrul atenției au fost personalitățile care au coordonat activitatea institutului în cei 20 de ani de activitate: președinți ai Consiliului de Administrație IER și directori generali.

Agenda conferinței

Broșura conferinței

Prezentarea d-lui Daniel Dăianu – România și bugetul UE

Prezentarea d-lui Florin Bonciu – A patra revoluție industrială

Sinteza evenimentului

Album foto

Înregistrare video – Partea I

Înregistrare video – Partea a II-a

Înregistrare video – Partea a III-a

Sari la conținut