Introducere în afaceri europene – online

Data început: 13/09/2021

Data sfârșit: 18/09/2021

Număr participanți: 30 / 30

Preț integral: 0 lei

Preț anticipat: 0 lei

Data limită înscriere: 10/09/2021

Data limită plată anticipată:

Obiectivele cursului

Cursul are ca obiectiv dobândirea de către participanți a unor cunoștințe de bază legate de Uniunea Europeană și de apartenența României la aceasta. La sfârșitul cursului, participanții vor deține cunoștințe esențiale cu privire la valorile și dezvoltarea UE, la arhitectura instituțional-decizională a Uniunii și la locul României în cadrul UE, precum și la provocările cu care se confruntă Uniunea astăzi.

Cui se adresează

Programul se adresează în special angajaților din administrația publică (centrală și locală) cu responsabilitați în domeniul afacerilor europene, dar și altor categorii socio-profesionale care doresc sa dobândească o pregătire generală și o privire de ansamblu actualizată asupra problematicilor europene.

Dovada participării

Programul de formare se va finaliza cu un Certificat de participare eliberat de Institutul European din România. Eliberarea Certificatului este condiționată de o frecvență de minim 70 % din durata programului de formare.

*Selecția participanților la cursurile gratuite se va face pe principiul „primul venit, primul servit” în limita locurilor disponibile pentru fiecare curs. Pentru asigurarea unei reprezentativități cât mai mari, nu vor putea fi selectate mai mult de 2 persoane de la o singură organizație pentru participarea la cursurile gratuite. În cazul în care mai mult de 2 persoane din cadrul aceleiași organizații se înscriu la aceste cursuri, organizatorii vor analiza în ce măsură există locuri disponibile, fără a afecta șansele de a beneficia de instruire ale altor organizații eligibile/selectate.

ATENȚIE!!!! Cursul se desfășoară pe parcursul a 6 zile, inclusiv într-o zi de sâmbătă (18 septembrie). Orele de desfășurare sunt 10.00 – 13.15. Vă rugăm să nu vă înscrieți sau, ulterior înscrierii, să ne anunțați cu celeritate în cazul în care programul dumneavoastră nu vă va permite să participați în zilele și la orele anunțate pentru a nu ocupa locul altui participant. Persoanele care se înscriu și, ulterior, fără a ne anunța în prealabil, cu maxim 3 zile lucrătoare înainte de începerea sesiunii, nu se mai prezintă la curs, își vor pierde dreptul de „primul venit, primul servit” la cursurile IER subvenționate.


Tematica provizorie:

 • Ideea europeană. Obiectivele și valorile UE
 • Construcția europeană. Tratatele
 • Instituțiile UE și procesul decizional
 • Politicile Uniunii Europene
 • Administrarea afacerilor europene
 • România în UE
 • Provocări economice și sociale
 • Provocări pentru România
 • Provocări de securitate
 • Provocări de securitate

Locul desfășurării
Cursul se desfășoară prin intermediul platformei Zoom, orele urmând a fi confirmate cu formatorii. Link-ul și parola de acces vor fi transmise în pre-ziua cursului tuturor persoanelor înscrise.


dna Luciana Ghica

dna Maria Popescu

dna Antonia Colibășanu

dl Adriean Pârlog


Programul este subvenționat din bugetul IER.


Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul de mai jos. Vă rugăm să țineți cont de faptul că în acest moment sistemul nu permite transmiterea unei notificări care să confirme automat înscrierea. Daca această confirmare este necesară, trimiteți un e-mail la formare@ier.gov.ro pentru a o primi.

În decizia de participare vă rugăm să țineți cont de programul orar anunțat al cursului:

 • Luni, 13 septembrie 2021 – 10.00 – 13.15
 • Marți, 14 septembrie 2021 – 17.00 – 20.15
 • Miercuri, 15 septembrie 2021 – 10.00 – 13.55
 • Joi, 16 septembrie 2021 – 10.00 – 13.15
 • Vineri, 17 septembrie 2021 – 10.00 – 13.15
 • Sâmbătă, 18 septembrie 2021 – 10.00 – 13.15
Formular înscriere

Ne pare rău, nu mai există locuri disponibile la acest curs.


În cazul în care IER anulează și, pe cale de consecință, reprogramează programul de formare profesională, anunță beneficiarul imediat asupra acestei situații precum și asupra datei de începere a următoarei sesiuni a programului de formare profesională și, în funcție de solicitarea beneficiarului, poate înscrie beneficiarul la următoarea sesiune a programului de formare profesională.

Dacă, din motive obiective, nu mai puteți participa la cursul la care v-ați înscris, vă rugăm să ne anunțați cu celeritate, pentru a face posibilă participarea celor aflați pe lista de așteptare.


Pentru informații suplimentare cu privire la acest curs sau pentru înscriere, persoana de contact este:
Dan Drăghia

tel. 021-3142696, int. 112
e-mail: formare@ier.gov.ro

Sari la conținut