Semnal editorial: Perspective africane și românești asupra consolidării parteneriatului Uniunea Europeană – Uniunea Africană

Institutul European din România anunță publicarea în cadrul secțiunii Working papers a unui nou material colectiv intitulat “Perspective africane și românești asupra consolidării parteneriatului Uniunea Europeană – Uniunea Africană“.

Lucrarea reunește contribuții din partea a 16 cercetători, analiști, consultanți sau oficiali din Africa de Sud, Egipt, Etiopia, Ghana, Kenya, Maroc, Nigeria, Rwanda și Uganda. Aceștia și-au exprimat opiniile cu privire la perspectivele de dezvoltare ale parteneriatului dintre Uniunea Europeană (UE) și Uniunea Africană (UA), de la viziunea strategică și politică la aspecte specifice privind politicile sectoriale referitoare la tranziția digitală, pace și securitate sau educație și tineret.

Analizele sunt completate cu o perspectivă est-europeană prin prisma a 4 contribuții realizate de experți români cu experiență în studiile africane. Lucrarea se încheie cu o trecere în revistă a obiectivelor politicii externe a României în planul relațiilor bilaterale cu țările africane, precum și în contextul mai larg al parteneriatului UE-UA.

Textul integral al materialului, disponibil în limba engleză, poate fi accesat aici.

Sari la conținut