Semnal editorial: Parteneriatul Estic în contextul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei. Perspective asupra noii geopolitici a Uniunii Europene

Institutul European din România anunță publicarea unui nou microstudiu de tip Working Paper sub titlul „Parteneriatul Estic în contextul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei. Perspective asupra noii geopolitici a Uniunii Europene. În cercetarea propusă, autoarea, Ioana Elena Secu, expert în cadrul Serviciului Studii Europene, prezintă evoluția statelor care fac parte din Parteneriatul Estic, cu accent pe situația acestora determinată de declanșarea războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

În cadrul argumentației, aceasta urmărește să răspundă la următoarea întrebare: care este situația actuală în care se află Parteneriatul Estic de azi și cum se conturează noua realitate geopolitică a Uniunii în privința acestuia? În încheiere, documentul aduce în atenția cititorului diferite posibile perspective ale Uniunii Europene asupra îmbunătățirii formatului Parteneriatului Estic, ca urmare a adoptării de către UE a unei noi geopolitici, pentru a răspunde provocărilor actuale de securitate.

Vă invităm să parcurgeți întregul text, disponibil aici.

Sari la conținut