Semnal editorial: În așteptarea Summitului din 2023 al Inițiativei celor Trei Mări, organizat la București. Avansarea agendei comune

Institutul European din România anunță publicarea în cadrul colecției de microstudii a unui nou material colectiv intitulat „În așteptarea Summitului din 2023 al Inițiativei celor Trei Mări, organizat la București. Avansarea agendei comune“.

Lucrarea reunește contribuții din partea a 14 cercetători, analiști, consultanți și foști oficiali din Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia și Ungaria. De asemenea, materialul include perspectivele a cinci experți din țări partenere Inițiativei celor Trei Mări (I3M) sau potențial viitoare membre: Georgia, Grecia, Republica Moldova și Ucraina. Autorii au evaluat contribuția țării lor la consolidarea cooperării în formatul I3M, luând în considerare potențialul impact al extinderii planificate, precum și complementaritatea Inițiativei cu apartenența la Uniunea Europeană.

Raportul colectiv include totodată patru analize semnate de experți din România, care își exprimă opiniile cu privire la angajamentul național față de avansarea Inițiativei celor Trei Mări, proiectele propuse de România, precum și obiectivele stabilite pentru Summitul de la București din 2023.

Textul integral al materialului, disponibil în limba engleză, poate fi accesat aici.

Sari la conținut