Semnal editorial: Cooperation between the United Nations and the European Union in the fields of Peacekeeping and Crisis Management in unpredictable times

Organizația Națiunilor Unite și Uniunea Europeană au cooperat de-a lungul timpului pentru a găsi soluții eficiente la unele dintre problemele lumii contemporane. Această relație de cooperare a fost aprofundată în mod constant de ambele organizații ca urmare a valorilor și normelor pe care le au în comun. Domeniul menținerii păcii și al managementului crizelor reprezintă unul dintre aceste sectoare și este, în același timp, una dintre cele mai dinamice arii în care această relație este vizibilă. Interacțiunea în zona managementului crizelor și menținerii păcii a oferit posibilitatea de a analiza eficiența cooperării dintre ele în publicația de tip working paper „Cooperation between the United Nations and the European Union in the fields of Peacekeeping and Crisis Management in unpredictable times”.

Mihaela-Adriana Pădureanu, expert IER, prezintă evoluția relației dintre ONU și UE în domeniul operațiunilor de menținere a păcii și al managementului crizelor prin sublinierea elementelor de noutate aduse în relația dintre cele două organizații (precum importanța rolului femeilor în construirea unor societăți stabile, a menținerii păcii și securității) în ultimii ani. Documentul prezintă într-o secțiune distinctă și contribuția pe care a adus-o România la desfășurarea acestor activități, ca stat membru al ambelor organizații.

Textul integral al materialului, disponibil în limba engleză, poate fi accesat aici.

Sari la conținut