Programul “5+ minute europene” – episodul 3

IER publică astăzi cel de-al treilea episod din cadrul programului video interdepartamental „5+ minute europene”, inițiat de Biroul Formare, în care este abordată tema noilor tehnologii și impactul acestora asupra participării democratice a cetățenilor din Uniunea Europeană.

Astfel, Mihai Sebe, Eliza Vaș și Bogdan Mureșan din cadrul Serviciului Studii Europene (SSE) prezintă succinct capitolul realizat în volumul colectiv „Democrația deliberativă. Combaterea populismului prin participare și dezbatere”, coordonat de CEPS Bruxelles, în cadrul proiectului Towards a Citizens’ Union (2CU) – Către o Uniune a Cetățenilor (2CU). În acest context, cei trei membri ai SSE au redactat un articol cu privire la maniera în care avansul tehnologic și progresul digital pot facilita procesul deliberativ și implicarea cetățenilor europeni în acesta.

Pentru înregistrarea de față, autorii au ales să prezinte contextul realizării acestui volum colectiv, provocările ce derivă din folosirea pe scară largă a noilor tehnologii (dezinfomarea și manipularea informației), respectiv o serie de măsuri pe care le propun astfel încât impactul noilor tehnologii asupra participării democratice să fie preponderent pozitiv.

Vă invităm să urmăriți, mai jos, inregistrarea.

Sari la conținut