Institutul European din România – membru cu drepturi depline în rețeaua Trans European Policy Studies Association (TEPSA)

Institutul European din România (IER) a devenit membru cu drepturi depline al rețelei Trans European Policy Studies Association (TEPSA), fiind în prezent singura instituție parteneră de acest fel din România. TEPSA este prima rețea de cercetare transeuropeană în domeniul afacerilor europene, fiind o asociație non-profit internațională, aflată sub legislația belgiană, înființată în anul 1974. Asociația reunește o serie de institute de cercetare renumite în domeniul afacerilor europene din întreaga Europă și are sediul la Bruxelles.

Apartenența IER la TEPSA va contribui la informarea periodică privind tendinţele care apar în context european, anticiparea evoluțiilor și dezvoltarea unei prospective strategice. De asemenea, implicarea IER în cadrul acestei rețele va permite o mai bună conectare la nivel european și va aduce în prim plan perspectiva românească asupra agendei europene (în vederea consolidării proiectului european, a coeziunii și unității între statele membre).

Mai multe informații despre rețeaua TEPSA sunt disponibile aici.

Sari la conținut