IER partener al Asociației BETA Europe în organizarea conferinței „Model European Union Strasbourg 2017” (MEUS 2017)

Institutul European din România este partener al Asociației BETA Europe (Bringing Europeans Together Association) în organizarea conferinței„Model European Union Strasbourg 2017” (MEUS 2017), eveniment finanțat prin programul ERASMUS+. MEUS 2017 va avea loc în perioada 18 – 25 martie 2017, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, Franța, iar termenul limită pentru înscriere este 22 ianuarie 2017. Informații despre procesul de înscriere și participare la eveniment găsiți pe: http://www.meu-strasbourg.org/apply/.


MEUS este o simulare a procesului de decizie de la vârful Uniunii Europene, un proiect ce aduce laolaltă anual mai mult de 180 de tineri europeni la sediul Parlamentului European din Strasbourg, Franța.

Pentru o săptămână, participanții vor avea oportunitatea de a participa la o simulare politică de nivel european, prin preluarea unor roluri de Membri ai Parlamentului European, Miniștri în Consiliul Uniunii Euro pene, jurnaliști, lobbyști și interpreți. Prin intermediul acestor roluri participanții urmăresc și modelează procedura legislativă dezbătând intens două propuneri legislative de actualitate pe agenda europeană.

Principalul scop al acestei conferințe este acomodarea tinerilor europeni cu procesul de decizie în cadrul instituțiilor europene, în acest caz procedurile de co-decizie și de consultare între Parlamentul European și Consiliul UE. Astfel, de-a lungul conferinței, participanții vor deprinde modul de desfășurare efectivă a complexului proces legislativ dintre aceste două instituții și vor avea șansa să experimenteze ceea ce înseamnă să lucrezi într-una dintre aceste instituții fundamentale.

Mai multe informații despre proiect puteți găsi pe site-ul: www.meu-strasbourg.org.

Sari la conținut