Europa noastră – Vaccinarea, în atenţia eurodeputaţilor

Florin Orban, 04.04.2018

La începutul lunii aprilie, în România, numărul total de cazuri de rujeolă se apropia de 12 mii. Doar în ultima săptămână a lunii martie, de pildă, au fost înregistrate 215 cazuri noi de rujeolă, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Numărul persoanelor care au murit din cauza rujeolei trecuse deja, zilele trecute, de 45.

Nici gripa nu s-a lăsat mai prejos. În sezonul de iarnă, numărul deceselor provocate de gripă, în România, a trecut deja de 100, fiind de patru ori mai multe decât în sezonul trecut.

Ţara noastră nu este singura afectată. În Germania, de pildă, au murit, în acest sezon, din cauza gripei, în jur de o mie  de oameni, după cum a anunţat Institutul Robert Koch, citat de agenţia DPA.

În condiţiile în care, după cum se vede, bolile transmisibile fac adevărate ravagii,  revine în actualitate problema vaccinării, la nivelul întregii Uniuni Europene. Motiv pentru care eurodeputaţii s-au aplecat serios asupra problemei, iar Comisia pentru Mediu, sănătate public şi siguranţă alimentară a Parlamentului European (ENVI) a adoptat o rezoluţie, la sfârşitul lunii trecute, privind ezitarea faţă de vaccinare şi scăderea ratelor de vaccinare în Europa.

Pentru articolul original vă rugăm să accesați: http://rri.ro/ro_ro/vaccinarea_in_atentia_eurodeputatilor-2579341

Sursa foto: © European Union 2018 – Source: EP /  Didier BAUWERAERTS

Sari la conținut