Ediție specială Dialoguri@IER: prof. Jacques Pelkmans la București

Institutul European din România a găzduit azi o ediție specială #Dialoguri@IER. La invitația directorului general, dna Oana-Mihaela Mocanu, a venit în București dl Jacques Pelkmans, profesor asociat College of Europe Bruges și cercetător senior CEPS Bruxelles. Evenimentul a avut ca scop abordarea unor aspecte cu privire la parcursul instituțional al IER – prezent și viitor, respectiv discutarea evoluțiilor și provocărilor în procesul de integrare europeană.

Întâlnirea a constituit un bun prilej de a împărtăși perspective cu privire la starea institutelor dedicate studiilor europene, precum și de a dezbate subiecte de actualitate europeană. Din calitatea sa de consultant pentru dezvoltarea componentei de cercetare a IER în anii 2000, dl Pelkmans a apreciat activitatea institutului, subliniind necesitatea de a fi consolidată capacitatea instituțională a IER.

De asemenea, în cadrul schimbului de opinii cu participanții de la întâlnire au fost evidențiate o serie de remarci referitoare la: importanța evaluărilor de impact a politicilor publice, competitivitatea Uniunii Europene, uniunea piețelor de capital, contribuțiile mediului antreprenorial la realizarea unor rapoarte privind economia UE.

Sari la conținut